Het verhaal achter Alpha-H

Fruitzuren zijn fantastische ingrediënten die de huid vernieuwen en verbeteren. Bijna elk huidprobleem kan verholpen worden door fruitzuren. Er wordt gebruik gemaakt van het merk Alpha-H.

Een duurzaam Australisch merk en is de gouden standaard voor klinisch geavanceerde, resultaatgerichte, corrigerende huidverzorging. Het assortiment biedt oplossingen voor het volledige spectrum van huidproblemen; van Acné, Anti-aging, Hyperpigmentaties, Couperose tot Rosacea.

Er wordt gewerkt met de krachtigste exfolierende zuren, waaronder Glycolzuur, Melkzuur, Salicylzuur, Amandelzuur, Citroenzuur en Pyrodruivenzuur. Zij geven de huid een frisse, heldere en gezonde uitstraling doordat dode huidcellen worden losgeweekt. Poriëverstoppend vuil wordt verwijderd, de talgproductie wordt genormaliseerd en oneffenheden en donkere verkleuringen worden aangepakt.

Tot slot geven zij cel vernieuwing en collageen aanmaak een boost, wat zorgt voor verbetering van binnenuit.

Naast exfolierende zuren wordt er ook gewerkt met een andere groep ‘zure’ ingrediënten, waaronder Hyaluronzuur, retinol, ascorbinezuur, granactive retinoïde en ferulinezuur om de huid verder te perfectioneren.

Waarom Alpha-H?

  • Lokaal geproduceerde grondstoffen: Ze proberen zo veel waar mogelijk is gebruik te maken van lokale telers en leveranciers in Queenland en Byron Bay.
  • Zuiver: Het is een Clean merk. Ze houden niet van onnodige ingrediënten, harde chemicaliën, vulstoffen of verspilling. Ze zijn vrij van Parabenen, Sulfaten (SLS, SLES) Ftalaten, Minerale olie, Formaldehyde, Hydroquinon, Triclosan en Triclobarban.
  • Compost: Waar mogelijk wordt hun afval gecomposteerd of verwerkt tot organische meststoffen en grondverbeteraars. Zij worden vervolgens gebruikt om onvruchtbare stukken grond te rehabiliteren en synthetische kunstmest vervangen.
  • Duurzaam: Ze dagen zich dagelijks uit om hun impact op het milieu te beperken. Of het nu om ingrediënten of verpakking gaat of het verminderen van de energie die nodig is om de producten te produceren. De verpakkingen zijn 100% recyclebaar!
  • De kracht van de (Australische) zon: Ze maken optimaal gebruik van de natuurlijke hulpbronnen aan de zonnige Gold Coast. Hun jaarlijkse CO2-uitstoot wordt met 67.000 KG gereduceerd door 195 zonnepanelen!

Waarom Alpha-H?

  • Plastic in cosmetica: Sinds 2015 wordt er geen gebruik meer gemaakt van Polythyleen (micro) beads. Deze kunnen dus niet in de zee terecht komen en de zee vervuilen.
  • Palmolie: Alle producten zijn vrij van Palmolie en vormen dus geen bedreiging voor het milieu, ecosysteem of gemeenschappen.
  • Vegan Friendly: Met uitzondering van 4 producten zijn voor de rest alle producten vrij van dierlijke ingrediënten. Bij de uitzonderingen wordt er streng toezicht gehouden dat de leveranciers de dieren op geen enkele wijze schade toebrengen. Zo zijn hun zijde-aminozuren afkomstig van 100% zijde; waarbij de cocon pas wordt bewerkt nadat de mot is uitgekomen. De mot blijft dus ongedeerd. De gehydroliseerde collageen komt uit mariene bronnen (vis).
  • Leaping Bunny: In Augustus 2021 zijn ze officieel als lid toegelaten tot de Leaping Bunny Certificering. Dit betekent dat een bedrijf zich moet verplichten dierproeven uit te bannen zowel binnen het eigen bedrijf als ook bij de grondstofleveranciers!